fbpx
Scroll to top
en hr

Prikupljanje podataka

Poliklinika Žaja za ortodonciju – mr. sc. Ivona Žaja dr. med. dent. spec. ortodoncije (u nastavku: Poliklinika Žaja) brine o osobnim podacima koje nam dajete korištenjem Internet stranica www.poliklinikazaja.hr, Facebook profila Poliklinika Žaja i gmaila poliklinikazaja@gmail.com.

Kako bi održali funkcionalnost naših stranica i omogućili usluge koje korisnici traže, Poliklinika Žaja može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika. Naše prikupljanje podataka ovisi Vašem korištenju naših stranica. Takvi podaci su nam potrebni kako bismo osigurali adekvatan i kvalitetan rad Internet stranica, pružili Vam kvalitetne usluge, te poboljšali one koje Vam pružamo.

(I) Naše pojedine usluge dostupne putem Internet sadržaja omogućuju Vam izravno kontaktiranje Poliklinike Žaja radi postavljanja upita i rezervacije termina u sklopu usluga koje pružamo. U vezi s tim našim uslugama, moguće je da ćemo od vas zatražiti određene podatke o Vama kako bismo Vas mogli što bolje upoznati sa uslugama. U takvoj situaciji, Vaši osobni podaci su nužni jer bez njih ne možemo postupiti po Vašem zahtjevu. U određenim situacijama, Poliklinika Žaja prikuplja podatke o Vama koristeći druge Internet platforme i izvore, koji se mogu kombinirati s drugim podacima koje nam Vi učinite dostupnima. Prilikom prikupljanja osobnih podataka, moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics, a o kojoj platformi ste detaljnije upoznati kroz pravila Izdavača o korištenju kolačića.
Pristupom i upotrebom ove Internet stranice, pristajete na korištenje opisanih alata te drugih podataka na Vašem uređaju. Isto tako, pristajete da Poliklinika Žaja i treće strane mogu pristupiti kolačićima, tehnologijama lokalnog pohranjivanja i podacima.

(II) Vaši podaci prikupljaju se i obrađuju u sljedeće svrhe:

za vaše korištenje usluga
za pružanje usluga i izvršavanje Vaših zahtjeva
kako bi Vam se pružali sadržaji i preporuke na temelju Vaših aktivnosti na Internet stranici
za oglašavanje i slanje promotivnih materijala
radi unaprjeđenja našeg poslovanja i razvoja usluga koje Vam pružamo
radi procjene i analize aktivnosti, tržišta, korisnika, proizvoda i usluga
radi komunikacije s Vama
radi analize korištenja naših usluga i sadržaja

(III) Podaci o Vama neće se objavljivati javnosti. Vodimo brigu o tome kome dajemo Vaše podatke te iste nećemo objavljivati trećim stranama u njihove vlastite neovisne marketinške ili poslovne svrhe bez vašeg pristanka. U slučaju prijenosa podataka, poduzet ćemo sve mjere kako bi se isti zaštitili te ćemo, ako je moguće, nužno i razumno, iste pseudonimizirati ili na drugi način otežati njihovo povezivanje s Vama, a u iznimnim situacijama ćemo Vaše podatke nastojati potpuno anonimizirati i to u situaciji gdje procijenimo da postoji rizik za očuvanje Vaših prava. Otkrivanje Vaših podataka moguće je prema subjektima koji stoje u neposrednoj poslovnoj vezi s Poliklinikom Žaja i koji su sastavni dio našeg poslovanja. Moguće je dijeljenje Vaših podataka s pouzdanim i sigurnim poslovnim partnerima, a čije usluge i proizvodi su sastavni dio usluga, a osobito zdravstvenih usluga koje mi pružamo.

(IV) Ako bi to bilo naloženo zakonom ili odlukom upravnog ili sudbenog tijela, može doći do otkrivanja podataka nadležnim tijelima i drugim stranama:
kako bismo bili u skladu sa zakonom ili kako bismo odgovorili na obavezne pravne postupke kako bismo provjerili ili postigli usklađenost s pravilima kojima se vode naše usluge kako bismo zaštitili prava, vlasništvo ili sigurnost korisnika, klijenata i Poliklinike Žaja.

U određenim situacijama, Vaše podatke možemo prenositi izvan RH radi daljnje obrade. Imajte na umu da zakoni o zaštiti podataka i drugi zakoni zemalja u koje bi vaši podaci mogli biti preneseni neće možda biti tako sveobuhvatni kao oni u vašoj zemlji. Takva obrada vrši se isključivo za naše potrebe, te se uvijek nastoje poduzeti sve razumne mjere kako bi sve treće neovlaštene osobe u cijelosti bile lišene pristupa takvoj obradi i rezultatima obrade.

Poliklinika Žaja koristi i redovito unaprjeđuje svoj sustav prikupljanja i obrade osobnih podataka, sve kako bi osigurao svoju usklađenost s pravnim propisima i naravno, Vašu sigurnost. Pri tome, koriste se razumne fizičke i tehničke mjere zaštite podataka i nastoje se pratiti tehnička dostignuća i smjernice tijela nadležnih za osobne podatke, kako na razini RH tako i na razini EU. No, moramo istaknuti kako uslijed brzog razvoja tehnologije, svaki korisnik Internet sustava mora biti svjestan da niti jedan sustav nije apsolutno siguran i kako objektivno nije moguće unaprijed predvidjeti sve rizike koji mogu nastati na Internetu.

Poliklinika Žaja ima uvid nad Vašim osobnim podacima prikupljenima iz sljedećih izvora: web: www.poliklinikazaja.hr / Facebook: Poliklinika Žaja / mail: poliklinikazaja@gmail.com

Prihvaćanjem ove Izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje i daljnju obradu Vaših osobnih podataka ustupljenih Voditelju zbirke osobnih podataka kao korisniku putem ovih web stranica i mail adresa u svrhe koje su ovdje izričito navedene. Radi se o dobrovoljnom davanju podataka te ovu Izjavu niste dužni prihvatiti odnosno niste dužni unositi svoje osobne podatke u jednu od prijavnih formi/obrazaca dostupnih na ovim web stranicama.
Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom u prijavni obrazac smatra se da ste suglasni s obradom istih u marketinške svrhe (dostavljanje informacija, ponuda i promidžbenih materijala o proizvodima i/ili uslugama, unaprjeđenje oglašavanja, istraživanje tržišta, korištenje vaših mail adresa i brojeva mobitela, osobnih podataka (ime, prezime/datum i godina rođenja/OIB/JMBG/MBO), fotografija (RTG snimke i snimke fotografirane u ordinaciji), uvid u e-zdravstveni karton i povijest bolesti u svrhu liječenja, te informacije o radu i načinu poslovanja.
Obradi osobnih podataka u marketinške svrhe možete se u svako doba usprotiviti i opozvati danu privolu. Voditelj zbirke osobnih podataka s Vašim će osobnim podacima postupati sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i Zakonu o kreditnim institucijama uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja.

Voditelj zbirke osobnih podataka štiti privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranica, čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su izričito propisani zakonom.

Voditelj zbirke Vaših osobnih podataka je Poliklinika Žaja. Napominjemo da možete u svako doba, u potpunosti ili djelomice, bez naknade i objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka i marketinške aktivnosti usmjerene prema Vama. Opoziv privole možete podnijeti osobno u našoj ordinaciji, poštom na gore navedenu adresu ordinacije ili e-poštom na adresu: poliklinikazaja@gmail.com.

Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Izjavu. Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka putem ovih web stranica i mail adresa potvrđujete da ste istu pročitali i razumjeli te dopuštate da Poliklinika Žaja, kao Voditelj zbirke osobnih podataka i korisnik, obrađuje i koristi vaše osobne podatke u svrhu istraživanja tržišta, slanja informacija, ponuda i promidžbenih materijala, te informacija vezanih uz vaše termine, liječenje i analizu RTG snimki.

© 2019 Poliklinika Žaja za ortodonciju. Sva prava pridržana. | Obrada osobnih podataka | Uvjeti korištenja | Politika kolačića