Scroll to top

Implantologija

Implantologija je najsuvremenija i tehnološki najnaprednija grada dentalne medicine, koja radi svoje kompleksnosti zahtjeva posebnu educiranost stručnjaka i vrhunsku tehnološku opremljenost.

Implantologija

Implantologija je najsuvremenija i tehnološki najnaprednija grada dentalne medicine, koja radi svoje kompleksnosti zahtjeva posebnu educiranost stručnjaka i vrhunsku tehnološku opremljenost.

Implantati su zahvaljujući svojoj učinkovitosti, dugotrajnosti i osjećaju prirodnosti koju pružaju smješteni na sam vrh suvremene dentalne medicine. Oni su najsuvremeniji i najbolji način nadomještanja zubi koji nedostaju. Uspješnost ugradnje je čak 98,5% što je čini jednom od najsigurnijih zahvata u dentalnoj medicini.

Svojim pacijentima pružamo vrhunska implantološka rješenja u moderno opremljenoj ordinaciji uz naše visokoeducirano osoblje – specijaliste iz oralne kirurgije i implantologije. Naša Poliklinika koristi samo Nobel Biocare implantate, kojima postižemo visoku stopu uspješnosti po ugradnji i koji nam osiguravaju najbolje rezultate.

Vrlo često u našoj Poliklinici prije ugradnje implantata provodimo ortodontsku terapiju, kako bi doveli zube u ispravan položaj i napravili mjesto za implantat.

Zubni implantati su titanski vijci koje kirurškim postupkom ugrađujemo u kost i koji služe kao zamjena za korijen izgubljenog zuba. Titan odlikuje vrhunska izdržljivost i biokompatibilnost, što je od izrazite važnosti kako tijelo ne bi odbacilo nadomjestak. Time oni postaju sastavni dio organizma, a rezultat je osjećaj i funkcija zubi kao prirodnih.

Implantati se sastoje od tijela implantata (vijka), nadogradnje ili suprastrukture i krunice. Tijelo implantata postavlja se u kost, a krunica dolazi na nadogradnju i tvori cjelinu koja pruža osjećaj prirodnih zubi. Ugradnja spada u oralnokirurški zahvat koji traje u prosjeku sat vremena, izvodi se pod lokalnom anestezijom i u potpunosti je bezbolan.

Prednosti implantata:

 • desetogodišnja garancija na implantatima i visoka stopa učinkovitosti terapije
 • dugotrajno, estetsko i funkcionalno rješenje, koje povećava cjelokupnu kvalitetu života
 • najkvalitetnije rješenje koje omogućuje prekrasan osmijeh uz osjećaj prirodnih zubi
 • čuva zube od brušenja i sprječava resorpciju grebene kosti

Zubne implantate koristimo u slučajevima kada nedostaje jedan zub, do situacija potpune bezubosti, a možemo ih koristiti u kombinaciji s drugim zubima kako bi podupirali fiksne ili mobilne protetske radove. Ugradnja implantata najbolja je opcija suvremene dentalne medicine. Količina implantata koja će se ugraditi u čeljust ovisi o svakom pacijentu pojedinačno i vrsti rada koji je potreban izvesti.

Kada nedostaje jedan zub najkvalitetnije rješenje je ugradnja implantata. Time se, za razliku od mosta, čuvaju okolni zdravi zubi od brušenja. Uz to oni su jedini koji održavaju kost zdravom i sprječavaju njezino propadanje, a time u potpunosti eliminiraju i dodatne probleme u vašoj čeljusti.

Ukoliko je potrebno sanirati više zubi u nizu ugrađujemo zubni most s više zubnih krunica kako bi ih povezali u cjelinu.

All-on-4/All-on-6 terapija:

U slučaju potpune bezubosti potpuna mobilna proteza više nije jedini način koji možemo ponuditi.
Sada je moguće ugraditi četiri ili šest posebno pozicioniranih implantata (All-on-4 / All-on-6 terapija) i omogućiti fiksni most vrhunske stabilnosti i osjećaja prirodnosti. Na taj način nadoknađujemo zube koji nedostaju, ali i greben koji je resorbiran radi izvađenih zubi.

Prednosti:

 • omogućuje dodatan komfor i kvalitetu protetskih nadomjestaka
 • idealan za pacijente koji imaju velik gubitak kosti i bezube grebene
 • postiže se sigurnije nošenje i kvalitetnije žvakanje, te značajno poboljšanje kvalitete života
 • kombinacija je vrhunske estetike i funkcionalnosti

U slučaju pomanjkanja kosti, odnosno visine i širine koštanog grebena, prije ugradnje implantata činimo dodatni zahvat augmentacije (povećanja) kosti ili ugradnje umjetne, kako bi mogli ugraditi implantat. Nakon ovog zahvata potrebno je neko vrijeme zarastanja, nakon čega nastavljamo s postupkom.

Uspješnost ugradnje implantata u našoj Poliklinici je više od 99%, te predstavlja jednu od najtrajnijih i najsigurnijih metoda u stomatologiji.

Prije zahvata

 • pregled usne šupljine, analiza RTG i CBCT (3D) snimka čeljusti
 • konzultacije i određivanje tijeka ugradnje implantata
 • jedinstveni plan implantiranja prilagođen svakom pacijentu pojedinačno

Tijek zahvata

 • vađenje zuba i ugradnja implantata
 • izrada privremenog protetskog rada
 • za 3-6 mjeseci postavljanje suprastrukture i priprema za finalni protetski rad
 • izrada finalnog protetskog rada i trajno cementiranje

Rezultat: vrhunsko estetsko i funkcionalno rješenje

Nakon zahvata

Potrebno je pridržavati se sljedećih uputstava:

 • držanje hladnih obloga kako bi se smanjio mogući otok
 • kvalitetna oralna higijena po uputstvima liječnika
 • suzdržavanje od pušenja
 • prilagođeno hranjenje prvih tjedan dana
 • izbjegavanje teškog tjelesnog rada i sportskih aktivnosti 10 dana

Za svaki ugrađeni implantat dobijete međunarodnu putovnicu implantata s brojem i vrstom ugrađenog implantata. Nobel Biocare daje doživotnu garanciju u slučaju loma implantata. Dugovječnost implantata ovisi o zdravlju vašeg organizma, kvaliteti oralne higijene koju svakodnevno provodite, štetnim navikama i redovitosti dolaska na kontrole. U slučaju pridržavanja svih uputstava dobivenih od doktora dentalne medicine, implantat možete trajati cijeli život, a krunica do 10 godina.